Opleiding puppyinstructeur

Gespecialiseerde puppy instructeur opleiding



Wat hebben pups nodig om hun eerste levensjaren zo positief mogelijk te beleven en uit te groeien tot een gebalanceerde volwassen hond die rustig mee kan draaien in de huidige maatschappij ? 

Sinds het ontstaan van hondenscholen is onze maatschappij en zelfs ons gezinsleven drastisch veranderd. Dringend tijd dus om de puppylessen en de opleiding tot instructeur aan te passen en af te stemmen op de skills die een pup en vooral het baasje tegenwoordig nodig heeft. 

Puppylessen zijn veruit de belangrijkste lessen die een hondenschool kan aanbieden. De pup goed begeleiden en laten ontwikkelen en de baasjes zo goed mogelijk begeleiden en informeren kan veel problemen voorkomen. Elkaar begrijpen (hond en baasje) van in het begin en tegemoet komen aan de specifieke noden van een opgroeiend pupje is wat ervoor zorgt dat er een goede wederzijdse verstandhouding kan opgebouwd worden waar beiden een leven lang de vruchten zullen van genieten. 

De huidige puppybaasjes zijn ook leergierig en willen hun beter begrijpen, ze zijn gemotiveerd en leren graag bij over puppytaal, de noden van de puppy, ontwikkeling van de pup, hoe ze hun pup best begeleiden in bepaalde situaties, hoe pups leren, hoe ze moeten reageren bij angst, hoe spel te begeleiden en te stoppen als het uit de hand loopt … 
En zo veel meer !

Dit betekent dat er een nood is aan instructeurs die een zeer uitgebreide kennis hebben en vooral een praktische kennis om deze lessen te geven en alle vragen te beantwoorden en ook te anticiperen op alle potentiële problemen en die te voorkomen door goede observatie en informatie mee te geven aan de baasjes. 

Wil jij een nieuwe instructeur worden? 
Heb je interesse je nieuwe vaardigheden gelijk in de praktijk te zetten in stage en ook als lesgever bij De Kleuterschool voor Honden? 
Schrijf je dan in voor deze nieuwe opleiding. 

In de opleiding zal zoveel mogelijk kennisoverdracht gebeuren maar vooral zal er voldoende ruimte zijn om je observatieskills te oefenen. Observatie is namelijk de basis van alles ivm hond en gedrag. 


Heb je altijd al willen werken met honden? Wil je als instructeur met ons samenwerken om honden een goede start te geven van pup af aan? 

Of heb je als hondenbaasje gewoon interesse in de noden van een puppy in onze huidige maatschappij?

Wil je goed voorbereid je nieuwe maatje in huis halen?

Dan ook is onze Puppy Instructeurs Opleiding van Freedogz iets voor jouw!



Opleiding gegeven door Els Vidts van Freedogz - begonnen als manueel therapeut, kinesitherapeut en osteopaat - heeft in 2012-2013 de International Dog Trainer Education van Turid Rugaas gevolgd en succesvol afgerond. Sinds 2014 is zij eigenaar van Hondenschool FreeDogz.
Zij werkt vanuit het principe van sensorische integratie en biedt o.a. gedragstherapie op maat, maar ook speur- en detectielessen. Els geeft lezingen en workshops over de hele wereld.

Locatie:

Kleuterschool voor honden VZW
Peter Benoit Laan 19
2100 Deurne
Ruime parking op de hoek

Wanneer:

Start: 16 januari
10 zondagen van 9u30 tot 16u volgens planning

  • 16-23-30 januari
  • 6-13-20-27 februari
  • 6-20-27 maart

.



Prijs: 

750,- roegboekkorting tot 31 oktober 2021 nadien 850,- 
Indien faktuur gewenst: BTW nummer  en fakturatiegegevens vermelden bij inschrijving.

Beperkt aantal plaatsen!


Eigen lunch mee te brengen.
Koffie, thee, water inbegrepen. Andere dranken verkrijgbaar.


Voor meer info: info@kleuterschoolvoorhonden.be


*De cursus gaat enkel door bij voldoende aantal inschrijvingen


Na het invullen van het inschrijvingsformulier ontvangt u een factuur. De inschrijving is definitief nadat de betaling ontvangen is.