Extras

ADVIES BIJ AANKOOP

Wie er over nadenkt zich een hond te willen aanschaffen, doet er goed aan eerst een paar fokkers te zoeken, waarvan men denkt dat ze goed bezig zijn. Met goed bezig zijn bedoelen we iemand die geen puppy’s fokt louter voor het geld en de hond zelf op de tweede plaats zet, maar een fokker die veel aandacht besteedt aan zijn puppy's. Hij zal zorgen voor een goede inprenting. M.a.w., laat ze kennismaken met de mens, zijn soortgenoten, de omgeving, het autorijden, fietsers en ga zo maar door. Een goede fokker heeft niets te verbergen en zal steeds bereid zijn om vader (indien aanwezig) en moeder te tonen en jou – en eventueel ons – toe te staan een kijkje te nemen tijdens de inprentingsperiode.

Koop nooit een pupje dat bij benadering van een mens wegkruipt. Dit hondje heeft niet geleerd aan mensen te wennen. Een pupje dat echter vrolijk naar vreemde mensen komt – zonder tekenen van schuwheid – en dat naar je gezicht springt om een neusduwtje te geven en te likken, dat moet het zijn. Spijtig genoeg zijn er ook mensen die alleen de papieren van de hond belangrijk vinden. Papieren die aantonen dat het een echte rashond betreft en die eventueel ook nog schoonheidsprijzen behaald heeft. Hier telt meestal de schoonheid en niet het karakter van de hond.

Er zijn ook baasjes die een hond willen met een bepaald doel voor ogen. Bvb.: voor de jacht, bewaking of africhting, enz... Voor deze mensen is het echt belangrijk de juiste hond uit de nest te kiezen. Om te weten of een hond geschikt is en aan hun wensen voldoet, kan er een puppytest gedaan worden. Bij deze afname van verschillende tests wordt de pup nooit gestraft of beloond. De pup gedraagt zich hier zoals hij zich laat zien. Een ontspannen sfeer is zeer belangrijk. Wat voor hond je ook zal kiezen, op de eerste plaats komt steeds dat de pups goed moeten ingeprent en gesocialiseerd zijn.

Wij willen je graag helpen bij de keuze van een hond. Je kan bij ons advies vóór aankoop vragen. En indien je dat wenst, kunnen wij ook mee naar het nestje gaan kijken en eventueel zo’n puppytest uitvoeren om zo de meest geschikte hond met jou samen te brengen. Wil je een afspraak maken of wil je gewoon meer inlichtingen, contacteer ons dan op 03-322-82-66 of via e-mail.

 

INFO AVONDEN

Tweemaandelijks geven de instructeurs theoretische toelichting (o.a. aan de hand van allerlei beeldmateriaal) en dit voor al onze (nieuwe) cursisten en andere geïnteresseerden.

Tijdens deze – gratis – voordracht kunnen verschillende zaken besproken worden waar we op het terrein misschien minder tijd voor hebben. Enkele voorbeelden:

- hoe leert onze hond;

- lichaamstaal van de hond;

- opvoeding thuis;

- rangorde;

- allerlei problemen;

- enz....

Daar we het aantal deelnemers per keer beperkt willen houden, vragen wij je wel om voor deze les (die buiten de normale openingsuren gegeven wordt) in te schrijven. Dit kan gebeuren aan het onthaal.

Meer info kan je vernemen via 03/322-82-66 (tijdens openingsuren) of stuur ons een e-mail.

We heten je van harte welkom op een van deze avonden, die plaats vinden om de twee maanden (de pare maanden), maar vragen je wel die avond je hond(en) thuis te laten.

PROBLEEMGEDRAG

Er zijn bijna evenveel problemen als er honden zijn. Sommige problemen zijn klein en vrij snel en eenvoudig op te lossen. Andere problemen zijn niet zo eenvoudig en soms zeer moeilijk of niet op te lossen. Een voorbeeld daarvan is: het bijten naar gezinsleden. Eén ding hebben alle problemen gemeen, ze worden door de baas ervaren als een belemmering in de plezierige omgang met zijn hond. Bvb.: een wandeling met de hond wordt een noodzakelijk kwaad in plaats van een leuke bezigheid.

Het probleemgedrag van de hond kan verschillende oorzaken hebben. Volgende problemen kunnen door de dierenarts onderzocht worden. Er kan dan ook een behandeling gestart worden, waardoor het 'probleemgedrag' meestal ook verdwijnt.

 • verwondingen;
 • infectieziekten;
 • gezichtsmoeilijkheden;
 • gehoorstoornissen;
 • verkeerd voedsel;
 • schijndracht;
 • sterke geslachtsdrift.

 

Soms liggen de oorzaken ergens anders. Bijvoorbeeld door:

 • erfelijke oorzaken;
 • verkeerde inprenting;
 • shock;
 • spanning;
 • communicatiestoornis, enz ...


Deze oorzaken kunnen door een gedragstest aan het licht komen en zo kunnen we de gepaste methode zoeken om jou en je hond te helpen.

Wil je een afspraak maken of wil je gewoon meer inlichtingen, contacteer ons dan op 03-322-82-66 of via e-mail of kom eens een kijkje nemen.

Kleuterschool voor honden vzw

 

 

Aangesloten bij VOE, lid van het VCHHD (erkend door BLOSO) en lid bij de KMVOE,

erkend door het IFCS en het UCI.

 

Privacyverklaring

 

Panathlonverklaring

Copyright © 2020 - Sabrina-M - All Rights Reserved

 

 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY

Contact Info

03-322.82.66  Tijdens openingsuren


Peter Benoitlaan 19    

      2100 Deurne