K.V.H.

DSC_9449
Wie er over nadenkt zich een hond te willen aanschaffen, doet er goed aan eerst een paar fokkers te zoeken, waarvan men denkt dat ze goed bezig zijn. Met goed bezig zijn bedoelen we iemand die geen puppy’s fokt louter voor het geld en de hond zelf op de tweede plaats zet, maar een fokker die veel aandacht besteedt aan zijn puppy's. Hij zal zorgen voor een goede inprenting. M.a.w., laat ze kennismaken met de mens, zijn soortgenoten, de omgeving, het autorijden, fietsers en ga zo maar door. Een goede fokker heeft niets te verbergen en zal steeds bereid zijn om vader (indien aanwezig) en moeder te tonen en jou – en eventueel ons – toe te staan een kijkje te nemen tijdens de inprentingsperiode.

Koop nooit een pupje dat bij benadering van een mens wegkruipt. Dit hondje heeft niet geleerd aan mensen te wennen. Een pupje dat echter vrolijk naar vreemde mensen komt – zonder tekenen van schuwheid – en dat naar je gezicht springt om een neusduwtje te geven en te likken, dat moet het zijn. Spijtig genoeg zijn er ook mensen die alleen de papieren van de hond belangrijk vinden. Papieren die aantonen dat het een echte rashond betreft en die eventueel ook nog schoonheidsprijzen behaald heeft. Hier telt meestal de schoonheid en niet het karakter van de hond.

Er zijn ook baasjes die een hond willen met een bepaald doel voor ogen. Bvb.: voor de jacht, bewaking of africhting, enz... Voor deze mensen is het echt belangrijk de juiste hond uit de nest te kiezen. Om te weten of een hond geschikt is en aan hun wensen voldoet, kan er een puppytest gedaan worden. Bij deze afname van verschillende tests wordt de pup nooit gestraft of beloond. De pup gedraagt zich hier zoals hij zich laat zien. Een ontspannen sfeer is zeer belangrijk. Wat voor hond je ook zal kiezen, op de eerste plaats komt steeds dat de pups goed moeten ingeprent en gesocialiseerd zijn.

Wij willen je graag helpen bij de keuze van een hond. Je kan bij ons advies vóór aankoop vragen. En indien je dat wenst, kunnen wij ook mee naar het nestje gaan kijken en eventueel zo’n puppytest uitvoeren om zo de meest geschikte hond met jou samen te brengen. Wil je een afspraak maken of wil je gewoon meer inlichtingen, contacteer ons dan op 03-322-82-66 of via e-mail.