K.V.H.

Agility en flyball zeggen je niets ?
Of je wil gewoon niet wachten totdat je niveau E1 - E2 behaald hebt om iets leuks met je hond te doen ?
Dan is dogfrisbee misschien iets voor jou en je maatje. Het ligt voor de hand te denken dat dogfrisbee een kwestie is van gooien en vangen van een disc, zoals de meesten reeds regelmatig met de hond doen.
Dit is echter geheel niet het geval !
Veiligheid staat voorop en we passen de trainingstechnieken aan op de hond, zodat ze allemaal pret hebben. De ene kan niet makkelijk springen, de ander heeft geen hoog uithoudingsvermogen en niet ieder ras zal geschikt blijken te zijn om op wedstrijdniveau te presteren, maar dat is dan ook niet de bedoeling van het spel. Voorop staat plezier !
Dogfrisbee is een echte teamsport. Als baasje zul je moeten leren hoe je correct een frisbee werpt. En honden moeten leren op de juiste manier een frisbee te vangen. Samenwerken en op mekaar inspelen is heel belangrijk.
Dit heeft als gevolg dat er een enorme band groeit tussen jou en je hond, iets wat je in alle situaties voordelen geeft.
Om mee te doen aan de lessen dogfrisbee hebt u nodig :
* een goed humeur
* geduld
* frisbee schijven (verkrijgbaar in onze winkel)
Wat voor frisbees?
Voor de dogfrisbee gebruiken wij speciaal geïmporteerde frisbees. Deze frisbees zijn door de jaren heen steeds verder gespecialiseerd om veilig te zijn en te blijven voor het gebruik met honden.
De frisbees zijn gemaakt van een combinatie van rubber en plastic. Iedere andere frisbee is onveilig en mag dan ook nooit gebruikt worden met een hond !

_DSC1092DSC_7711


The name "frisbee" is owned by: © 2006 WHAM-O, Inc.
All rights reserved. and TM designates U.S. trademark of WHAM-O Inc.