K.V.H.

FAQ

Hoe kan je ons bereiken?
Waarom kom ik best met mijn hond naar een hondenschool?
De hondenschool is er niet alleen in eerste instantie voor je hond maar ook voor jou. Fout gedrag van een hond ligt dikwijls niet aan de hond zelf, maar komt vaak door verkeerde gewoontes die we onze viervoeter aanleren. In onze hondenschool leert men je aan om zich in de leefwereld van de hond te verplaatsen. Meestal denken we dat de hond onze mensentaal begrijpt. Niets is minder waar! Hoe we onze commando's kunnen overbrengen naar onze trouwe viervoeter en hoe we zijn manier van handelen beter kunnen begrijpen, word je stap voor stap aangeleerd in onze hondenschool.

Heb je nog vragen ? Deze kan je altijd stellen in een e-mail. wij antwoorden je dan zo snel mogelijk

Vanaf welke leeftijd mag mijn hond komen ?
Om de lessen gehoorzaamheid te volgen, moet je hond wettelijk ingeënt zijn met:

verplicht:
- honden- en kattenziekte (parvovirose);
- rattenziekte (leptospirose);

aan te raden:
- hondsdolheid (rabbiës);
- kennelhoest.
De volledige behandeling van de verplichte inentingen eindigt rond de 12de levensweek. Dat neemt niet weg dat je al voor die leeftijd eens een kijkje kunt komen nemen. Je kan gebruik maken van drie gratis lessen (alvorens lidgeld te hoeven betalen). Je krijgt dan een introductieles waarop je bij de instructeur terecht kan met al je vragen en dan vanaf 12 weken mogen jij en je maatje nog tweemaal gratis op het terrein de lessen gehoorzaamheid volgen.

Kan je niet wachten of wil je op zeker spelen, kan je vooraf ook de lessen puppygewenning volgen. Deze kan je volgen vanaf de 7de levensweek (deze “lessen” vinden plaats op zaterdag om 13.30u. vóór de gewone lessen). Hier worden je hond en jijzelf op een speelse wijze begeleid om van bij de start af aan een goede binding te werken, het sociaal zijn naar mensen en andere honden toe en je kan raad vragen over hoe je pup best groot te brengen.

Heb je nog vragen ? Deze kan je altijd stellen in een e-mail. wij antwoorden je dan zo snel mogelijk.

Kan bij een oudere hond de opvoeding nog aangepast worden?
Het is altijd mogelijk om de opvoeding en het gedrag van een hond bij te sturen. Wat je nodig hebt is geduld en een juiste werkmethode. Honden zijn gewoontedieren, net zoals mensen trouwens. Dat wil dus ook zeggen dat als een hond eenmaal een slechte gewoonte heeft aangekweekt, het meer geduld vergt om dit weer af te leren. Consequent de nieuwe regels volhouden, resulteert in een nieuwe gewoonte.
Heb je nog vragen ? Deze kan je altijd stellen in een e-mail. wij antwoorden je dan zo snel mogelijk.

Duurt het lang voor mijn hond gehoorzaam is?
Dat hangt voor een groot deel van jouw inzet en consequent zijn af. Het is evident dat iemand die regelmatig thuis zijn oefeningen herhaalt, sneller vooruitgang zal boeken dan iemand die dat niet doet. Maar ook dat biedt niet steeds zekerheid, het hangt ook een beetje af van het karakter van de hond. Honden zijn gewoontedieren. Dus als je consequent de dingen die je op onze school leert toepast, breng je je hond niet in verwarring en zal je zien dat hij ook overal gehoorzaamt.
Heb je nog vragen ? Deze kan je altijd stellen in een e-mail. wij antwoorden je dan zo snel mogelijk.

Kan ik iets meer te weten komen over mijn hond?

Kan ik deel uitmaken van het instructeursteam?

Wanneer zijn de lessen?